"Νέες πρωτοβουλίες για τη Φ.Α. και Ανάπτυξη του σχολικού Αθλητισμού, διδακτικά και παιδαγωγικά.".


Από την ομιλία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην 1η ημερίδα Προϊσταμένων Γραφείων και Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

"...Αντίστοιχα για τον αθλητισμό έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μέσα από μια προγραμματική συμφωνία που προχωρούμε με το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Χθες είδα τον αρμόδιο Υφυπουργό τον συνάδελφό μου και συζητήσαμε μία σειρά πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν στον τομέα της Φυσικής Αγωγής.

Ο στόχος βεβαίως είναι να χρησιμοποιηθεί ο αθλητισμός και διδακτικά και παιδαγωγικά, να χρηματοδοτηθούν και να προωθηθούν κάποιες καμπάνιες για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, του παιδικού διαβήτη ή του εφηβικού διαβήτη κλπ.

Να καταγραφούν οι ανάγκες στους αύλειους χώρους των σχολείων σε αθλητικές υποδομές, τις οποίες θα έπρεπε να φροντίζει με μεγαλύτερη επιμέλεια η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε άλλες περιπτώσεις το κάνει, σε άλλες περιπτώσεις δυστυχώς δεν το κάνει.
Ήδη αυτή τη στιγμή η αρμόδια Διεύθυνση καταγράφει με τους Προϊσταμένους της Φυσικής Αγωγής τα κενά, τις ελλείψεις, τις αδυναμίες, ώστε να παρέμβουμε στη συνέχεια.

Και βεβαίως συζητήσαμε και για την αξιοποίηση των αθλοχώρων, δηλαδή οι αυλές των σχολείων που έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις να αξιοποιούνται τις ώρες μη λειτουργίας του σχολείου ως αθλητικά κέντρα συνάντησης του σχολικού και του σωματειακού αθλητισμού, με στόχο και την αλίευση βεβαίως των αντιστοίχων ταλέντων, αλλά βεβαίως και τη δημιουργία ενός διεξόδου για τα παιδιά τα οποία ήδη έχουν πολύ φορτωμένο πρόγραμμα.

Δεν θα είμαι περισσότερο αναλυτικός. Σε αδρές γραμμές σας δίνω τα χαρακτηριστικά της καινούργιας στρατηγικής, το στόχο του «Έξυπνου Σχολείου» και τους βασικούς κανόνες που θα πρέπει να παρακολουθεί η διοίκηση σε όλα της τα επίπεδα..."



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής