Μ. Κουρουτός, Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ, επιστολή προς Υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα





Αθήνα, 8/11/2012
ΠΡΟΣ:

Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα



Κύριε Υπουργέ,
Πληροφορήθηκα από το Υπουργείο Παιδείας ότι οι σαρωτικές αλλαγές που προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙΙ για την ιδιωτική εκπαίδευση, οι οποίες αλλοιώνουν βάναυσα το δημόσιο εκπαιδευτικό αγαθό και το μετατρέπουν σε εμπορικό είδος, ήταν προϊόν της Τρόϊκας και δικής σας έμπνευσης σε συνεργασία με τους εργοδότες.

Δεν με εντυπωσίασε, δυστυχώς, η συγκεκριμένη πληροφορία. Ως διευθυντής του ΙΟΒΕ είχατε πρωτοστατήσει (μέσω «έρευνας» κατά παραγγελία) στην απόπειρα των μεγαλοεργολάβων της εκπαίδευσης  για τη μετάλλαξη σε super market του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου που ακόμη, σύμφωνα με το Σύνταγμα, παρέχει ευαίσθητο κοινωνικό αγαθό. Υπήρξατε θιασώτης της άποψης ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα έπρεπε να υπαχθούν στους νόμους της ασύδοτης αγοράς, έρμαια πιέσεων και εκβιασμών, ώστε να υπογράφουν πλαστούς τίτλους και χαλκευμένες βαθμολογίες για τους γόνους των ισχυρών. Η στάση της ΟΙΕΛΕ και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που πάλεψαν γενναία απέναντι στις συντονισμένες, παντοδύναμες ομάδες της πολιτικής και οικονομικής ελίτ προφανώς σας εξόργισε. Δεν εξηγείται διαφορετικά η άνευ ουσίας (αλλά γεμάτη πολιτική εμπάθεια και ρεβανσισμό) απόφασή σας ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από σχολεία που κλείνουν να οδηγούνται σε μακροχρόνια ανεργία και εξαθλίωση.

Σε επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις σας δηλώνετε μη πολιτικό πρόσωπο, αγνοώντας το στοιχειώδες, ότι ως στέλεχος μιας κυβέρνησης και δη ως Υπουργός Οικονομικών, αποτελείτε τον δεύτερο πιο ισχυρό πολιτικό παράγοντα της χώρας. Είναι ατυχές, όμως, για την Ελλάδα ότι στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της βρέθηκε στη θέση αυτή ένας άνθρωπος που ελάχιστα ενδιαφέρεται για το καλό της κοινωνίας, αλλά έχει ως βασικό μέλημα την εξυπηρέτηση των εργοδοτών του, του ΣΕΒ, των τραπεζών και της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας. 

Ο ελληνικός λαός σας έχει κρίνει ήδη, κύριε Στουρνάρα. Σας έχει ήδη κρίνει και η ελληνική ιστορία, καθώς με την ψήφιση του χθεσινού νεοφιλελεύθερου εκτρώματος – έργου συμπαραγωγής των δανειστών, των εγχώριων συμφερόντων και των τραπεζών – γυρίζετε τη χώρα εν μία νυκτί στην προβιομηχανική περίοδο με την ισοπέδωση κάθε ίχνους εργασιακού δικαιώματος, με την απώλεια εθνικής κυριαρχίας, με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής, με την οριστικοποίηση της ουσιαστικής χρεοκοπίας της χώρας. Το χθεσινό χτύπημα αποτελειώνει την κοινωνία ολοκληρώνοντας την εθνική τραγωδία που εκτυλίσσεται εδώ και τρία χρόνια και παραδίδει την πατρίδα έρμαιο σε ανεξέλεγκτα συμφέροντα, με τα οποία η σχέση σας είναι εδώ και χρόνια αγαστή.

Άξιος ο μισθός σας, κύριε Υπουργέ. Αποστολή εξετελέσθη.



Μιχάλης Κουρουτός

Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ
Γραμματέας Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ

(Πηγή: ΟΙΕΛΕ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής