Υφυπουργός Παιδείας, E. Χριστοφιλοπούλου:
"Χρειαζόμαστε πραγματικούς αθλητές, με υψηλές διακρίσεις, αλλά κυρίως χρειαζόμαστε όλοι οι μαθητές να αθλούνται"

Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2010 13:31   
16/12/2010
Δελτίο Τύπου

Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, κατά την τελετή βράβευσης των σχολικών ομάδων καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Αττικής, στο Γέρακα

«O Σχολικός Αθλητισμός είναι στον πυρήνα του Νέου Σχολείου»
«Η αθλητική διευκόλυνση, αναμορφώνεται, αλλά δεν καταργείται»
«Χρειαζόμαστε πραγματικούς αθλητές, με υψηλές διακρίσεις, αλλά κυρίως χρειαζόμαστε όλοι οι μαθητές να αθλούνται»

O Σχολικός Αθλητισμός είναι στον πυρήνα του Νέου Σχολείου. Αναβαθμίζουμε όλα τα προγράμματα της φυσικής αγωγής. Ξεκινήσαμε ήδη, φέτος, κάνοντας περισσότερη γυμναστική στα 800 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία. Η φυσική αγωγή είναι εκ των ων ουκ άνευ για την αναμόρφωση του σχολείου.
Ο σχολικός αθλητισμός όμως δεν σημαίνει μόνο πρωταθλητισμό. Σημαίνει ότι όλα τα παιδιά, όλοι οι αθλητές- μέσα από τον αθλητισμό- αποκτούν τα πρότυπα ζωής που χρειάζονται. Συνεργαζόμαστε στενά με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να μπορέσουμε να συνδέσουμε τον μαζικό αθλητισμό με τον αθλητισμό στα σχολεία.
Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω, ότι οι αθλητικές τάξεις, οι τάξεις της αθλητικής διευκόλυνσης, αναμορφώθηκαν, αλλά δεν καταργήθηκαν. Ξεκινάμε διαβούλευση από τον Γενάρη με όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γυμναστές ώστε να κάνουμε τη διευκόλυνση των αθλητών με υψηλές διακρίσεις, ουσιαστική μέσα από το σχολείο, χωρίς παρά-συστήματα τα οποία έχουν αγνοήσει τόσο οι αθλητικές ομοσπονδίες όσο και ο πραγματικός αθλητισμός. Χρειαζόμαστε πραγματικούς αθλητές, με υψηλές διακρίσεις, αλλά κυρίως χρειαζόμαστε όλοι οι μαθητές να αθλούνται.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής