Τηλεδιάσκεψη Επιμορφωτικής Συνάντησης Σχολικών Συμβούλων Πελοποννήσου με παρέμβαση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου


Την Παρασκευή,11 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10:00-14:00 πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης επιμορφωτική συνάντηση των Σχολικών Συμβούλων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: «Ψυχολογικές προσεγγίσεις στη διαχείριση προβλημάτων και κρίσεων σχολικών μονάδων».



Η συνάντηση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των κοινών δράσεων και της συνεργασίας των Σχολικών Συμβούλων ΔΕ με έδρα την Τρίπολη, με πρωτοβουλία και καθοδήγηση της Προϊσταμένης του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Δήμητρας Δάφνη.




Η δράση εντάσσεται στην προσπάθεια αντιμετώπισης  και χειρισμού της προβληματικής συμπεριφοράς των μαθητών στο σύγχρονο σχολείο μέσα σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
Βασικοί εισηγητές ήταν ο κ. Ι. Ταχματζίδης*, Δρ. Ψυχολογίας και η κα Α. Μπεντεβή, Κοινωνιολόγος.





Άμεση προβολή αρχείων, όπως power point, κλπ


Υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης από τους Σχολικούς Συμβούλους και μέσω τηλεδιάσκεψης σε όλα τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων της Περιφέρειας.




Τη συνάντηση χαιρέτισε και παρακολούθησε μέσω δικτύου τηλεδιάσκεψης και ο Υφυπουργός  Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για πρωτοποριακό, πανελλαδικά, εγχείρημα επιμόρφωσης με τηλεδιάσκεψη από την πλευρά των Σχολικών Συμβούλων, με θέμα την εφηβική ψυχολογία και σχολική συμπεριφορά.

(πηγή: Γραφείο Σχολικών Συμβούλων ΔΕ Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη)


(Σημείωση: Το έντονο ή κόκκινο χρώμα στο παραπάνω κείμενο είναι επιλογή του συντάκτη του blog) 


--------------------

Επίσης,
θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε αυτή την πρωτοβουλία της Προϊσταμένης του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου 
τον Συντονισμό της όλης τεχνολογικής προσπάθειας (άμεσης σύνδεσης 5 νομών) ανέλαβε και ολοκλήρωσε επιτυχώς ο κ. Σταύρος Κωτσάκης (Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, έδρα Τρίπολη) ενώ
την Οργάνωση και άψογη Συνεργασία όλων των φορέων έφερε εις πέρας ο κ. Θεμιστοκλής Μακαντάσης (Σχολικός Σύμβουλος Μουσικής, έδρα Τρίπολη).
Α.Δ.





Image* Ο Dr Γιάννης Ταχματζίδης είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής και έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση, αφού ήταν Λέκτορας Ψυχολογίας των Πανεπιστημίων, Λονδίνου-King's College, Cardiff, South Bank, Glamorgan. Κάτοχος, από το Πανεπιστήμιο του Cardiff-Βρετανία τίτλων: Διδακτορικού (PhD) στη Γνωστική Ψυχολογία και Νευροψυχολογία, Master (ΜSc) στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Μεταπτυχιακό Diploma στις Ερευνητικές Μεθόδους και σειρά Επαγγελματικών Επιμορφώσεων σε διάφορες προσεγγίσεις Ψυχοθεραπείας.
Κάτοχος Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Έχει διεθνείς συνεργασίες σε τομείς στρατηγικής, επικοινωνίας, ψυχοθεραπείας, εκπαιδευτικής ψυχολογίας και νευροψυχολογίας. Επαγγελματικό Mέλος (Chartered Psychologist) της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων (British Psychological Society). Σήμερα διατηρεί στην Αθήνα το Ινστιτούτο Ψυχολογικών Εφαρμογών (www.ipse.gr)


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής