Διευκρινίσεις σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση των σχολικών συμβούλων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Α/ΟΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΤΜΗΜΑΤΑ Ε'& Δ'

Μαρούσι, 19-1-2012 Αρ.Πρωτ. Βαθμός Προτερ Φ.354.11/9/6010    /ΔΙ
ΠΡΟΣ: 1. Περιφερειακές Δ/νσεις
Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης 2. Δ/νσεις Π.Ε. και Δ.Ε.
ΚΟΙΝ: Σχολικοί Σύμβουλοι (Με τη φροντίδα των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης)
Α. Παπανδρέου 37
151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ
Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr
Πληροφορίες Α/θυ,ια:
Τμήμα Ε: Γ. Λιαμπότης
Τηλ: 210-3442125
Fax: 210-3442897
e-mail: dppe@minedu.gov.gr
Τμήμα Γ' : Δημ. Κυπαρίσσης
Τηλ: 210-3442167
Fax: 210-3442275
e-mail: ppe3@minedu.gov.gr
Πληροφορίες Β/θυ,ια:
Τμήμα Δ': Φ. Αθανασοπούλου
Τηλ: 210-3442268
Fax: 210-3443194
e-mail: stelexi@minedu.gov.gr
Τμήμα Γ' :
Α. Γράψα:     210 3442010
Π. Ρωσσέτη: 210 3442116
Β.Στράτου: 210 3442116
e-mail: dprb@minedu.gov.gr

Θέμα: «Διευκρινίσεις σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση των σχολικών συμβούλων»

Σε συνέχεια της τοποθέτησης των νέων σχολικών συμβούλων και της αποχώρησης όσων δεν επανεπιλεχτηκαν, το θέμα της τήρησης των ατομικών φακέλων τόσο των υπηρετούντων συμβούλων όσο και των απερχομένων, διευθετείται ως εξής:
1.   Σχολικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν και αναλαμβάνουν καθήκοντα νια πρώτη φορά: Ο ατομικός υπηρεσιακός φάκελος (μητρώο) του συμβούλου διατηρείται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της οργανικής του θέσης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατηρεί υποφάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία εκδίδονται κατά τη διάρκεια της θητείας του (π.χ. χορήγηση κανονικών, αναρρωτικών αδειών, εγκρίσεις μετακινήσεων κλπ) και οι υπηρεσίες διατηρούν επικοινωνία μεταξύ τους για την ενημέρωση τόσο του ατομικού υπηρεσιακού φακέλου όσο και του προσωρινού.
2.   Σχολικοί σύμβουλοι που επανεπιλεχτηκαν και τοποθετήθηκαν:
Οι σύμβουλοι που είχαν τοποθετηθεί μεταξύ 9-8-2007 και 18-5-2010 σε κενή ή κενούμενη θέση σχολικού συμβούλου σύμφωνα με τις διατάξεις του προϊσχύσαντος θεσμικού πλαισίου (Ν. 3467/2006) και έχουν χάσει την οργανική τους θέση, τοποθετούνται από το οικείο Π.Υ.Σ.Π.Ε. / Π.Υ.ΣΔ.Ε. σε κενή θέση σχολείου της προτίμησης τους. Εάν δεν υπάρχει κενή θέση σε συγκεκριμένο σχολείο της προτίμησης τους, τοποθετούνται, με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. σε ειδική προς τούτο συνιστώμενη θέση σε ένα από τρία σχολεία μιας εκπαιδευτικής περιφέρειας,
ΑΔΑ: ΒΟΝΧ9-ΕΤ6
σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 8 του Ν. 1966/1991. Μετά τη διαδικασία τοποθέτησης σε οργανική θέση, οι ατομικοί υπηρεσιακοί φάκελοι των συμβούλων της περίπτωσης αυτής, τηρούνται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη παράγραφο 1.
Οι σύμβουλοι που είχαν τοποθετηθεί σε κενούμενες θέσεις σχολικών συμβούλων μετά την ισχύ του Ν. 3848/2010, δηλαδή μετά τις 19-5-2010, διατηρούν την οργανική τους θέση και ως εκ τούτου, οι ατομικοί υπηρεσιακοί τους φάκελοι τηρούνται επίσης σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 1.
3.   Απερχόμενοι σχολικοί σύμβουλοι:
Οι σύμβουλοι που είχαν τοποθετηθεί μεταξύ 9-8-2007 και 18-5-2010 σε κενή ή κενούμενη θέση σχολικού συμβούλου σύμφωνα με τις διατάξεις του προϊσχύσαντος θεσμικού πλαισίου (Ν. 3467/2006) και έχουν χάσει την οργανική τους θέση, επανέρχονται στα διδακτικά τους καθήκοντα και τοποθετούνται από το οικείο Π.Υ.Σ.Π.Ε / Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε κενή θέση σχολείου της προτίμησης τους. Εάν δεν υπάρχει κενή θέση σε συγκεκριμένο σχολείο της προτίμησης τους, τοποθετούνται, με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.Ο. σε ειδική προς τούτο συνιστώμενη θέση σε ένα από τρία σχολεία μιας εκπαιδευτικής περιφέρειας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 8 του Ν. 1966/1991. Μετά τη διαδικασία τοποθέτησης σε οργανική θέση, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να επιστρέψουν τους ατομικούς υπηρεσιακούς φακέλους των απερχομένων συμβούλων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης.
Οι σύμβουλοι που είχαν τοποθετηθεί σε κενούμενες θέσεις σχολικών συμβούλων μετά την ισχύ του Ν. 3848/2010, δηλαδή μετά τις 19-5-2010, διατηρούν την οργανική τους θέση και ως εκ τούτου, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να επιστρέψουν τους ατομικούς υπηρεσιακούς φακέλους των απερχομένων συμβούλων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης.
4.   Σχετικά με την ως άνω διαδικασία τοποθέτησης των σχολικών συμβούλων σε κενές ή προσωποπαγείς θέσεις, διευκρινίζουμε τα εξής:
α) Οι αιτήσεις τοποθέτησης θα υποβληθούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που ανήκαν οργανικά πριν την θητεία τους. Στις Διευθύνσεις αυτές θα πρέπει και να επανέλθουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης τους και να τεθούν στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε/Π.Υ.Σ.Δ.Ε..
β) Εάν οι προτιμήσεις που θα περιλάβουν στην αίτηση τους αφορούν στην ανωτέρω Διεύθυνση θα πρέπει:
•     αν υπάρχει οργανικό κενό να τοποθετηθούν με απόφαση του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε/Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και
•     εάν δεν υφίσταται οργανικό κενό οι αιτήσεις να διαβιβαστούν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης -Τμήματα Γ' αντίστοιχα- της Κ.Υ. του ΥΠΔΒΜΘ με βεβαίωση μη ύπαρξης οργανικής θέσης για περαιτέρω ενέργειες.
γ) Στο ΥΠΔΒΜΟ θα διαβιβάζονται επίσης όλες οι αιτήσεις στην περίπτωση που οι προτιμήσεις αναφέρονται σε άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε/Π.Υ.Σ.Δ.Ε..

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Εσωτερική Διανομή
1.   Γραφείο Υφυπουργού
2.   Γραφείο Γενικού Γραμματέα
3.  Δ/νση Προσωπικού Π.Ε., Τμήματα Β', Γ & Ε'
4.  Δ/νση Προσωπικού Δ.Ε., Τμήματα Β', Γ & Δ'

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής