Παρατείνεται η θητεία των Συμβουλίων Επιλογής Σχολικών Συμβούλων


Με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνεται η θητεία των Συμβουλίων Επιλογής Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, Χωρίς αυτή τη νομική διευθέτηση  η συνεδρίαση των Συμβουλίων που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα θα ήταν παράτυπη.

 Συγκεκριμένα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει:
« Στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου16 του ν. 3848/2010, η χρονολογία «2011» αντικαθίσταται από τη χρονολογία «2012»
Το άρθρο 16 παρ 12 του νόμου 3848 ορίζει:
"Η θητεία του προέδρου, των μελών και του γραμματέα των συμβουλίων επιλογής αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του έτους που ακολουθεί την απόφαση συγκρότησης και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του δεύτερου έτους. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος η θητεία αρχίζει με τη συγκρότηση των συμβουλίων επιλογής και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2011."
  Σημειώνεται  ότι στο σημερινό Δελτίο Τύπου του υπ. Παιδείας με το οποίο ανακοινώνει τη συνεδρίαση των Συμβουλίων για τη Δευτέρα δεν κάνει καμία αναφορά στη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι να διερωτώνται πως θα συνεδριάσουν  τα μέλη αφού η θητεία τους έχει λήξει, δια νόμου.


Ειδικότερα το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Δελτίο Τύπου  (Υπ. Παιδείας)
 14-02-2012

Σχετικά με την ανακοίνωση τοποθετήσεων Σχολικών Συμβούλων


Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, την Δευτέρα, 09/01/2012, θα συνεδριάσουν τα δύο Συμβούλια επιλογής Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να κάνουν τις τοποθετήσεις των Σχολικών Συμβούλων και να υπογράψουν τα σχετικά Πρακτικά, αφού εν τω μεταξύ θα έχει προηγηθεί η δημοσίευση σε ΦΕΚ των Αξιολογικών Πινάκων.

Ακολουθεί η υπογραφή των αποφάσεων τοποθέτησης από την Υπουργό και η ανακοίνωσή τους.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής