Διοργάνωση Αθλητικών Γιορτών Δημοτικών -Γυμνασίων Σχ. Έτους 2011-2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

Προς:  -Διευθύνσεις  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης της Χώρας 
Κοιν: - Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης της  Χώρας
-Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας
- πρώην Γραφεία της Φυσικής Αγωγής της Χώρας [Κατάργηση γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (από το εξαίρετο blog της Σχ. Συμβούλου Φ.Α. κ. Αδ. Φατσέα)]

Θέμα: «Διοργάνωση  Αθλητικών  Γιορτών  Δημοτικών-Γυμνασίων   σχ. έτους  2011-2012».

    Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και  Θρησκευμάτων, δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων να γνωρίσουν τη χαρά του Αθλητισμού με τη διοργάνωση Αθλητικών Γιορτών σε κάθε Διεύθυνση Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης της Χώρας.
   Ο στόχος είναι η  όσο το δυνατό μαζικότερη συμμετοχή μαθητών/μαθητριών. Τα τουρνουά μπορούν να διοργανωθούν με ελεύθερη συμμετοχή μαθητών/μαθητριών από τα  Σχολεία της περιοχής, εργάσιμες ημέρες ή και Σαββατοκύριακο. Ο τρόπος διεξαγωγής και η όλη διοργάνωση είναι στην ευχέρεια της τοπικής Ο.Ε.Σ.Α. Προτείνουμε οι Αθλητικές Γιορτές να γίνουν για το τρέχον σχολικό έτος  σε πρώτη φάση εντός του Δεκεμβρίου 2011 .
  Άκρως επιθυμητή  είναι η συνεργασία με την Τοπική ή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε οργανωτικό επίπεδο.

   Όσον αφορά τα Δημοτικά Σχολεία  μπορεί να διοργανωθεί τουρνουά σε ένα ή περισσότερα εκ των τεσσάρων Ομαδικών Αθλημάτων  (Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης ,Χειροσφαίρισης και Ποδοσφαίρου ) για τους μαθητές  των τάξεων Δ΄,Ε΄ και ΣΤ.  Οι διοργανώσεις αυτές θα είναι σε επίπεδο mini.
        Όσον αφορά τα Γυμνάσια  προτείνουμε τη διοργάνωση τουρνουά στα αθλήματα  της  Καλαθοσφαίρισης ,  Ποδοσφαίρου, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης σε οποιαδήποτε μορφή επιλέξετε (π.χ 3x3,5x5 κλπ).

       Πρωταρχικός σκοπός της όλης διοργάνωσης δεν είναι η  ανάδειξη νικητών αλλά κυρίως τα πολλά παιγνίδια και η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων μαθητών και μαθητριών. Υπάρχει δυνατότητα οι συμμετοχές να είναι ελεύθερες και να επιτρέπονται ομάδες με μικτά σχήματα (αγόρια και κορίτσια ).

  Προτείνουμε ο κάθε μαθητής-μαθήτρια, να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα μόνο άθλημα για να συμμετέχουν περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό για τις διοργανώτριες αρχές.

 Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη γιατρού/ασθενοφόρου και η τήρηση της παρ.8 της υπ. αρ 112843/Γ4/14-10-2005 (Φ.Ε.Κ 149/τ. Β΄/1-11-2005 ) Υπουργικής Απόφασης όπως συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε.
 Για συνδρομή στο οργανωτικό μέρος μπορείτε άμεσα να έρθετε σε επαφή και με τα  Γραφεία  Φυσικής Αγωγής τα οποία διοργάνωσαν πιλοτικά τέτοιες γιορτές το σχολικό έτος 2010-2011 (Α’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Δυτ.Αττικής, Χίου, Χανίων, Δωδεκανήσου, Κερκύρας, ’Εβρου, Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πειραιά).

             Παρακαλείστε όπως μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση physea@minedu.gov.gr:
α. την πρόταση σας για συγκεκριμένες διοργανώσεις
β. προϋπολογισμό εκτιμώμενης δαπάνης
γ. πιθανό τόπο τέλεσης
δ. προτάσεις για δραστηριότητες («events») που θα συμπληρώσουν την Αθλητική Γιορτή.
   
   
                                                                                                   
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής