Eπιστημονική ένωση λειτουργών φυσικής αγωγής στην εκπαίδευση

Ιδρύεται επιστημονική ένωση λειτουργών φυσικής αγωγής στην εκπαίδευση

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiovJf4S7rsIoX6cMXfBxLd8Yg1FVGRXLHI88dGXDXxbSMSPI7dHM7e1nBpmCAkh8O0a3Jmm3n3K4wzFlOf7kMP9zKRvjAAZ4wwafOiwccyXDXRm20t31WehHZ64R6lwvFAJjaWidZp4AIh/s320/P1013940.JPGΟι ψίθυροι πολλών χρόνων έγιναν φωνή και ή φωνή έγινε πράξη προκειμένου να δημιουργηθεί μια επιστημονική ένωση που θα αγκαλιάσει και θα συμπορευτεί με τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής.
Το 1949 στην Αθήνα, ιδρύθηκε ένας επιστημονικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η ΠΕΠΦΑ, με κύριο έργο της την προαγωγή και την ανάπτυξη της επιστήμης της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού. Είναι αναμφισβήτητα σημαντικό το έργο της μέχρι σήμερα. Την τελευταία όμως δεκαετία η συσσώρευση των προβλημάτων της φυσικής αγωγής και των γυμναστών στην εκπαίδευση καθώς και η συνεχώς μεταβαλλόμενη εκπαιδευτική πραγματικότητα δημιούργησε την ανάγκη ύπαρξης μιας επιστημονικής ένωσης με μεγαλύτερη εμπειρία και τεχνογνωσία στα σύνθετα ζητήματα της φυσικής αγωγής.
Τον Δεκέμβριο του 2010, ο Σχολικός Σύμβουλος φυσικής αγωγής Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Προϊσταμένη του Γραφείου φυσικής αγωγής Αν. Αττικής προχώρησαν στη σύνταξη ενός προσχέδιου καταστατικού.
Τον Ιανουάριο του 2011 έγινε πρόσκληση σε γυμναστές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε στελέχη εκπαίδευσης και σε πανεπιστημιακούς με σκοπό την τελική σύνθεση του πρώτου καταστατικού της ένωσης.
Στις 14 Ιανουαρίου στο Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Β΄ Διεύθυνσης Αθήνας συναντήθηκαν 32 άτομα, τα οποία αποτέλεσαν τα ιδρυτικά μέλη της ένωσης και μετά τον Αγιασμό, ο Σχολικός Σύμβουλος φυσικής αγωγής Β΄ Αθήνας και η Προϊσταμένη του Γραφείου φυσικής αγωγής Αν. Αττικής παρουσίασαν το προσχέδιο καταστατικό άρθρο-άρθρο για διαβούλευση.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι να ολοκληρωθεί το καταστατικό και να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Ευχή και επιδίωξη όλων είναι την επόμενη σχολική χρονιά, η ένωση λειτουργών φυσικής αγωγής να αποτελεί μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητος.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής