ΥΠΔΒΜΘ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

16:13 | 

Σχετικά με τα Αθλητικά Σχολεία:
Ο σχολικός αθλητισμός είναι κυρίαρχη προτεραιότητα. Για αυτό και στα πιλοτικά σχολεία έχουμε αύξηση των ωρών της Φυσικής Αγωγής σε διαφορετική, όμως, βάση από αυτή που ήταν για πολλά χρόνια.
Τα σχολικά πρωταθλήματα θα συνεχιστούν με καλύτερη οργάνωση και ορθολογική  χρήση δυνάμεων από τα σχολεία, τις τοπικές κοινότητες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η μικρή αναστολή στα σχολικά πρωταθλήματα οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να λυθούν ζητήματα, όπως η μεταφορά των μαθητών, οι χώροι διεξαγωγής και να ρυθμιστούν οικονομικά θέματα.
Έχουμε κάνει σαφές ότι δεν μπορούν να αναλαμβάνονται υποχρεώσεις, εάν δεν έχει λυθεί εκ των προτέρων το ζήτημα της χρηματοδότησης. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τεράστια χρέη σε όλα τα επίπεδα, τα οποία δεν μπορούσαμε εκ των υστέρων να καλύψουμε.
Το επόμενο διάστημα η Υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, θα έχει  συναντήσεις με Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με Συλλόγους Αθλητών και γονέων. Για το θέμα των Αθλητικών Σχολείων έχει γίνει μεγάλη προεργασία το προηγούμενο διάστημα και θα υπάρξει διαβούλευση.
Στόχος όλων είναι να βάλουμε τον σχολικό αθλητισμό στην πραγματική του διάσταση: τα παιδιά να αθλούνται, να αγαπούν τον αθλητισμό εντός και εκτός σχολείου, χωρίς να αποβλέπουν σε ανταλλάγματα. Τα παιδιά θα πρέπει να αθλούνται, επειδή τους αρέσει ο αθλητισμός. Οφείλουμε να διαμορφώσουμε, μέσω της πολιτικής αγωγής υγείας και διατροφής, μια κουλτούρα, ώστε ο αθλητισμός να είναι στοιχείο της καθημερινότητας και τα παιδιά να τον αγαπούν.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής