Το 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης διακρίθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης “Castello di Duino” – 12η έκδοση

duinoΟμάδα μαθητών και μαθητριών του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης, διακρίθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου “Castello di Duino” – 12η έκδοση. 

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν “The gesture and the genesis”. Η ομαδική εργασία που κατέθεσαν συνίστατο σε πέντε ποιήματα που αναφέρονται σε πέντε σημαντικούς δημιουργούς παγκόσμιας εμβέλειας [Βασλάβ Νιζίνσκι (χορός), Ιγκόρ Στραβίνσκυ (Μουσική), Μαρίνα Αμπράμοβιτις (περφόρμανς), Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο και Τζάκσον Πόλλοκ (Ζωγραφική)]. 

Να σημειωθεί ότι τα έργα των σχολείων αξιολογούνται ως σύνολο και βραβεύονται με κριτήριο την διαπιστωμένη ικανότητα των εργασιών να ωθήσουν τους μαθητές στην ποιητική γραφή. Το 2οΓυμνάσιο Τρίπολης λαμβάνει διάκριση στον εν λόγω διαγωνισμό για τρίτη φορά, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι ένα ελληνικό δημόσιο σχολείο μπορεί να συναγωνιστεί ισότιμα τ” άλλα ευρωπαϊκά σχολεία.

Η Σχολική Κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν και που εκπροσώπησαν σε ένα διεθνή διαγωνισμό όχι μόνο το σχολείο τους αλλά και την Τρίπολη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

(Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, TO BLOG ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ )

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΕΚΑΘΛΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ