Ακυρη κρίθηκε η διαδικασία των συνεντεύξεων στις κρίσεις Δ/ντων σχολικών μονάδων Β/θμιας.


Θεσσαλονίκη


Τα πάνω κάτω στους διορισμούς διευθυντών 69 σχολείων της ανατολικής Θεσσαλονίκης φέρνει δικαστική απόφαση, δικαίωνοντας επτά εκπαιδευτικούς που δεν επιλέχθηκαν το 2007 και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.


Το Β' Τριμελές Ακυρωτικό Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης ζητά την ακύρωση των πινάκων διοριστέων από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και την αναπομπή της υπόθεσης στη διοίκηση για "νέα κρίση".


Η απόφαση στηρίχτηκε στη μη τήρηση πρακτικών κατά τη διαδικασία των συνεντεύξεων, καθώς προέκυψε ότι δεν καταγράφηκαν πουθενά ούτε οι ερωτήσεις, ούτε οι απαντήσεις των υποψηφίων διευθυντών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν αποσαφηνιστεί αν οι κρίσεις ήταν δίκαιες ή όχι.Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε την περασμένη Δευτέρα "εξαιρετικά επείγον" έγγραφο, με το οποίο ζητά:


  • Την άμεση εκτέλεση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου.
  • Επανάληψη της διαδικασίας των συντεντεύξεων για τους πέντε από τους επτά εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν κοινοποιήσει την απόφαση στα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια.
  • Αναπλήρωση των ήδη τοποθετηθέντων διευθυντών στις σχολικές μονάδες που διεκδικούσαν οι αιτούντες.


Μετά την εξέλιξη αυτή, το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα την αναπλήρωση των διευθυντών και στα 69 σχολεία της περιοχής ευθύνης του.


Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 4/2009Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΕΚΑΘΛΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ