Βιβλίο Φυσικής Αγωγής μαθητή Α΄,Β΄,Γ΄ Γυμνασίου

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
4/10/2016
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ






ΠΡΟΣ: 1.
Γραφείο Υπουργού Παιδείας
2.
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
3.
Δ/νση Σπουδών  .Ε. του ΥΠΠΕΘ
4.
Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΠΕΘ



ΘΕΜΑ: Βιβλίο Φυσικής Αγωγής μαθητή Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου


Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς διαπιστώσαμε ότι το βιβλίο της Φυσικής Αγωγής Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου δε διανεμήθηκε στα Γυμνάσια και έχει αφαιρεθεί από τον κατάλογο των διδακτικών βιβλίων του Γυμνασίου


Σας γνωστοποιούμε ότι το εν λόγω βιβλίο, εκτός από τα γνωστικά στοιχεία των κινητικών δεξιοτήτων αθλημάτων και χορών που διδάσκονται οι μαθητές/-τριες στις τρεις τάξεις του γυμνασίου, περιέχει και χρήσιμες γνώσεις για την ιστορία του αθλητισμού, για τον Ολυμπισμό, για την αξία της άσκησης στην υγεία, για τους τρόπους άσκησης και διατήρησης της φυσικής κατάστασης σε καλό επίπεδο, καθώς και για ειδικά θέματα που σχετίζονται με τη σωστή στάση και άσκηση του σώματος, την πρόληψη τραυματισμών, τις πρώτες βοήθειες, τον αθλητισμό ατόμων με αναπηρίες, την αποτροπή του doping, την αποφυγή της βίας στα γήπεδα και τη σωστή αθλητική συμπεριφορά.

Αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικό βοήθημα, το οποίο αξιοποιείται από τους μαθητές/-τριες στην τάξη (κυρίως όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του μαθήματος στον αύλειο χώρο), με τη διαδικασία ερωτήσεων-απαντήσεων και καταιγισμού ιδεών, με την επεξεργασία επιμέρους θεμάτων από ομάδες μαθητών/-τριών και με την επεξεργασία/παρουσίαση θέματος (project). Το βιβλίο μπορεί να αξιοποιηθεί επίσης σαν βοήθημα στην εκπόνηση εργασίας από τους μαθητές/-τριες, στο πλαίσιο εναλλακτικού τρόπου αξιολόγησής τους στο δεύτερο τετράμηνο.

Αξιολογήθηκε πρόσφατα (Νοέμβριος του 2015) στα πλαίσια του έργου «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» με κωδικό ΟΠΣ: 295450, Οριζόντια Πράξη στις 8 Π.Σ., 3 Π.Στ. Εξ., 2 Π.Στ. Εισ., Υποέργο 6: «Αξιολόγηση Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης», Δράση 6.1: Αξιολόγηση υπάρχοντος εκπαιδευτικού υλικού υποχρεωτικής εκπαίδευσης και εκτιμήθηκε ότι πληροί τις απαιτήσεις και προδιαγραφές των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, με περιορισμένες προτάσεις βελτίωσής του.

Θεωρούμε ότι το εν λόγω διδακτικό βιβλίο αποτελεί ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό, όχι μόνο για την υποστήριξη των μαθησιακών αποτελεσμάτων στη Φυσική Αγωγή αλλά και για την υποστήριξη της γενικότερης σωματικής και κοινωνικής συμπεριφοράς των μαθητών/-τριών, εντός και εκτός σχολείου.

Επισημαίνουμε ότι η ψηφιακή ανάρτηση του βιβλίου δε διευκολύνει τη χρήση του στην τάξη, δεδομένου ότι οι περισσότερες τάξεις των γυμνασίων δε διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ζητάμε την επαναφορά του βιβλίου στον κατάλογο των διδακτικών βιβλίων του γυμνασίου και τη διανομή του κάθε χρόνο στην Α΄ τάξη. Το βιβλίο θα παραμένει στο σχολείο, για εργασία εντός της τάξης, από την Α΄ έως την Γ΄ τάξη, ενώ οι μαθητές/-τριες θα μπορούν να το δανείζονται για κάποιο χρονικό διάστημα, όταν πρόκειται να εκπονήσουν εργασία. Μετά τη χρήση των τριών ετών, όσα βιβλία βρίσκονται σε καλή κατάσταση θα επαναχρησιμοποιούνται, μειώνοντας ανάλογα τον αιτούμενο αριθμό βιβλίων για την Α΄ τάξη.


ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

1
ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΒΑΛΑ
2
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΝΕΛΑ
ΓΕΡΑΚΑΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ
3
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΧΑΝΙΑ
4
ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΡΙΠΟΛΗ
5
ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ ΛΗΔΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
6
ΚΑΤΣΑΓΚΟΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
7
ΚΕΛΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
8
ΚΟΤΡΕΤΣΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ
ΠΑΤΡΑ
9
ΚΟΥΡΣΑΡΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΔΕΣΣΑ
10
ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ
11
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΞΑΝΘΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
12
ΛΑΠΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΑΡΙΣΑ
13
ΜΕΛΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
14
ΜΠΟΥΖΙΩΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΕΡΟΙΑ
15
ΝΤΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΣΕΡΡΕΣ
16
ΟΞΥΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
17
ΠΑΛΑΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΟΖΑΝΗ
18
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
19
ΠΑΤΜΑΝΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
20
ΡΙΝΑΚΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
21
ΣΑΜΟΥΗΛΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
ΧΙΟΣ
22
ΣΙΑΚΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ


23
ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
24
ΤΖΙΒΑ ΚΩΣΤΑΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
25
ΤΡΙΠΟΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
26
ΤΣΑΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΑΜΙΑ
27
ΤΣΑΜΙΤΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
28
ΤΣΙΟΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
29
ΦΑΤΣΕΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ
ΡΟΔΟΣ
30
ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΒΟΛΟΣ


--------------------------------------


Ολα τα βιβλία Φυσικής Αγωγής εδώ: http://www.fa3.gr/phys_educ_2/PhysEd_Books/images/exofilla-vivlion/


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής