Ιταλία: Στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προβλέπονται περισσότερες ώρες για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής

Ιταλία: Στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση επενδύει ο Μ. Ρέντσι


Τι περιλαμβάνει το σχέδιο «Καλό Σχολείο» που παρουσίασε ο πρωθυπουργός
Ιταλία: Στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση επενδύει ο Μ. Ρέντσι
O Ματέο Ρέντσι κατά την παρουσίαση του σχεδίου της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

Εως και 150.000 εκπαιδευτικούς στα επόμενα τρία χρόνια σχεδιάζει να προσλάβει η κυβέρνηση του Ρέντσι στην Ιταλία, σύμφωνα με το σχέδιο για τις αλλαγές στην παιδεία, το οποίο αναρτήθηκε την Τετάρτη στον ιστότοπο της ιταλικής κυβέρνησης και αφορά στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις.

Το «Καλό Σχολείο», η ονομασία που δόθηκε στο φιλόδοξο σχέδιο εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης από τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, παρουσιάστηκε την Τετάρτη από τον ίδιο, μετά από εβδομάδες καθυστέρησης και αναβολών.

Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι να καταργηθούν σταδιακά οι αναπληρωτές καθηγητές και να καλύπτονται οι πάγιες ανάγκες για προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις.

Στο σχέδιο επίσης προβλέπεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η δημιουργία χιλίων νέων παιδικών σταθμών μέσα σε χίλιες μέρες, ψηφιοποίηση του συστήματος και Διαδίκτυο, καθώς και περισσότερες ώρες για τα μαθήματα της Μουσικής, της Ιστορίας της Τέχνης και της Γυμναστικής.

Οι στόχοι όμως δεν σταματούν εδώ. Ο Ματέο Ρέντσι μιλά επίσης για ανοιχτά σχολεία μέχρι το βράδυ, όπου θα φιλοξενούνται διάφορες δραστηριότητες, για σχολική ταυτότητα με τις επιδόσεις του σχολείου, αλλά και για εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στο δημοτικό.

Η κίνηση του Ρέντσι, εν μέσω οικονομικής κρίσης και πολιτικής ατολμίας, θεωρείται όχι και τόσο συνηθισμένη περίπτωση. Δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που θέλει να αλλάξει την χώρα που κυβερνά, αλλά είναι ίσως ο πρώτος που φαίνεται πως διαθέτει μια συγκεκριμένη μέθοδο.

Η μεταρρύθμιση αυτή, ωστόσο, δεν είναι και οριστική. Θα ακολουθήσει μία περίοδος δημόσιας διαβούλευσης που θα έχει διάρκεια περίπου δύο μήνες. Πάντως, ακόμα και το γεγονός ότι θα υπάρξει αυτή η δημόσια διαβούλευση είναι κάτι σπάνιο, όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας.

Η οριστική έγκριση της μεταρρύθμισης προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2015.

(...)

Πηγή: "ΤΑ ΝΕΑ"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΕΚΑΘΛΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ