Μαθησιακές δυσκολίες: Η σχολική και κοινωνική πραγματικότητα

Ανακοίνωση Συνεδρίου

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγου Γονέων παιδιών με δυσλεξία & μαθησιακές Δυσκολίες Θεσ/νίκης & Β. Ελλάδος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία

Θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες: Η σχολική και κοινωνική πραγματικότητα»

7-8 Νοεμβρίου 2009 – Αμφιθέατρο Γ. Νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδος, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία, στην προσπάθεια του να πρωτοπορεί στην ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων, ανακοινώνει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στις 7-8 Νοεμβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη.
Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου οι εργασίες θα κινηθούν γύρω από θέματα που αφορούν την σχολική ζωή, καλές πρακτικές και τεχνικές που βοηθούν την κατανόηση των μαθημάτων. Θα παρουσιαστεί η επίδραση που έχει κατάλληλη παρέμβαση στην λειτουργία του εγκεφάλου και η ενεργοποίηση συγκεκριμένων αδρανών περιοχών.
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, οι εργασίες θα κινηθούν γύρω από θέματα που αφορούν καλές πρακτικές στην κοινωνική πραγματικότητα
Παράλληλα θα διεξαχθούν ομιλίες με συγκεκριμένη θεματολογία, συναντήσεις γονέων και εφήβων, καθώς και έκθεση βιβλίων και βοηθητικών λογισμικών.

Οι προσκεκλημένοι εισηγητές είναι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες κορυφής, που τους έχουμε παρακολουθήσει σε συνέδρια στα οποία έχουμε παρευρεθεί, με άμεσο λόγο και πρακτική άποψη.
o η Δρ. Marjorie Montaque από την Αμερική, καθηγήτρια του University of Miami με εισήγησή με θέμα «Η επίλυση μαθηματικών προβλημάτων για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
o ο Δρ. Gavin Reid από την Μ. Βρετανία, με εισήγηση με θέμα «Δυσλεξία και αποτελεσματική μάθηση- Ιδέες και στρατηγικές για την τάξη
o η κ. Shannon Green από την Μ. Βρετανία, με εισήγηση με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την δυσλεξία με πολυαισθητηριακή διδασκαλία»
o ο Δρ. Σίμος Άκης Καθηγητής Αναπτυξιακής Νευροψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Νευροεπιστημονική προσέγγιση των μαθησιακών δυσκολιών»

o η Δρ. Melanie Jamenson, με εισήγηση «Μαθησιακές δυσκολίες: Η μετάβαση από την σχολική ζωή στην κοινωνία» και εξειδικευμένη εισήγηση που θα απευθύνεται σε δικαστικούς και δικηγόρους σχετικά με ενήλικους που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά και την αντιμετώπισή τους από το δικαστικό σώμα.

o η Δρ. Σκουντή Μαριάννα, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης με εισήγηση «Η ΔΕΠΥ στην ενήλικη ζωή. Συννοσηρότητα και κοινωνική λειτουργικότητα.»


Οι κεντρικές εισηγήσεις θα μεταδοθούν διαδικτυακά σε απευθείας μετάδοση και με βίντεο μετά από μερικές ημέρες με την χρήση κωδικού πρόσβασης.

Παράλληλα με αυτές τις εισηγήσεις, θα διεξαχθούν εξειδικευμένες ομιλίες με θεματολογία:

• Διαφοροποιημένη διδασκαλία στην τάξη των αγγλικών - από την θεωρία στην πράξη.(Αγγελική Παππά)
• Εργαστήριο για δασκάλους: Αξιολόγηση και ενίσχυση της ανάγνωσης (Αντωνίου Φαίη)
• Διδασκαλία μαθηματικών σε μαθητές δευτεροβάθμιας με μαθησιακές δυσκολίες
(Marjorie Montaque)
• Συνάντηση Εφήβων ( Gavin Reid & Shannon Green)

Στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογός μας δεν έχει πάρει καμιά επιχορήγηση ή επιδότηση και όλο το Συνέδριο καλύπτεται από ίδιους πόρους.

Για δηλώσεις συμμετοχής και άλλες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας:
www.dyslexia-goneis.gr

Πληροφορίες:
e-mail milionilia@yahoo.gr
TOPEVENTS : Μοργκενταου 9 – 54622 Θεσ/νίκη Τηλ: 2310449024 ,
e-mail: info@topevents.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής