1ο Παμπελοποννησιακό Σεμινάριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Σπάρτη, 5 και 6 Δεκέμβρη 2008


1ο Παμπελοποννησιακό Σεμινάριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Σπάρτη, 5 και 6 Δεκέμβρη 2008
(1η ημέρα, Στέλιος Δασκαλάκης. Σχολ. Σύμβουλος Φ.Α. Νομών Αρκαδίας και Λακωνίας, Συνδιοργανωτής Σεμιναρίου, Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης)

---------------------------------------

1ο Παμπελοποννησιακό Σεμινάριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Σπάρτη, 5 και 6 Δεκέμβρη 2008
(2η ημέρα, πρακτικό μέρος σεμιναρίου, Γ. Ροζάκης, "Ποδόσφαιρο, Σχέδιο Μαθήματος, Διδασκαλία Τεχνικής"

--------------------------------------

Χαιρετισμός Σχολ. Συμβούλου Φ.Α. Λακωνίας και Αρκαδίας

Η σχολική Φυσική Αγωγή στην πατρίδα μας βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια σε κομβικό σημείο ανάπτυξης. Η παραγωγή και διανομή των σχολικών εγχειριδίων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δίνει σε όλες και όλους μας τη δυνατότητα παιδαγωγικής και κοινωνικής αναβάθμισης αλλά παράλληλα μας θέτει προ των ευθυνών μας. Η νέα καταξίωση της ΦΑ στο σχολεία εξαρτάται από τη διάθεση, την προσπάθεια και την επάρκεια όλων των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η επάρκεια και η συνεχής εξέλιξη όμως. στηρίζονται κυρίως στη διαρκή ποιοτική επιμόρφωση που πρέπει να απολαμβάνουν οι Εκπαιδευτικοί ΦΑ. Το 1ο Παμπελοποννησιακό Σεμινάριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού αναπληρώνει κατά ένα μικρά μέρος τις διαχρονικές θεσμικές ελλείψεις της ελληνικής πολιτείας, αντί να λειτουργεί συμπληρωματικά σε μία ολοκληρωμένη διαδικασία επιμόρφωσης. Αποτελεί πάντως σε κάθε περίπτωση σημαντικό ποιοτικό στοιχείο της όλης επιμορφωτικής διαδικασίας που ο Σχολικός Σύμβουλος καλείται να υλοποιήσει.

Το σεμινάριο αυτά καθώς και πολλές ακόμη επιμορφωτικές δραστηριότητες δεν θα είχαν υλοποιηθεί χωρίς την οργανωτική σύμπραξη και την αμέριστη στήριξη της Νομαρχίας κσι του Νομαρχιακού Αθλητικού Οργανισμού Λακωνίας, Οι αυτονόητες ευχαριστίες μας αποτελούν ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης βοήθειας που προσφέρουν, μέσω της πρωτοποριακής συμπόρευσης στο δύσκολο δρόμο της γνώσης και της ποιότητας στη δημόσια εκπαίδευση της Πελοποννήσου.

Ελπίζω όλες και όλοι να ωφεληθούμε τα μέγιστα από την παρακολούθηση του σεμιναρίου, στη συνεχή και επίπονη πορεία μας για την εδραίωση της μεγάλης αξίας της Φυσικής Αγωγής στην εκπαιδευτκή και την κοινωνική συνείδηση.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ




Ολο το συνέδριο ΕΔΩ σε μορφή .pdf


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τό δέ τήν πόλιν σοι δούναι ουκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ἐν ταύτη· ...»

Νομοθεσία σχετικά με παρελάσεις

Παλίνδρομο τρέξιμο (shuttle run)- Τεστ καρδιοαναπνευστικής αντοχής